100 שנים של פנסיה


קאנצלר הברזל

אוטו פון ביסמארק

הסיבה ההיסטורית שגיל הפרישה נקבע ל- 65  ,מקורה בראש ממשלת גרמניה בסוף המאה ה- 19 אוטו פון ביסמארק, המכונה: " קאנצלר הברזל". הרעיון הראשוני לייצר הפרדה בין תקופת התעסוקה לזו שתבוא אחריה, עלה בגרמניה בשנת 1889 והועמד על גיל 70! רק 27 שנה מאוחר יותר, בשנת 1916, שונה גיל הפרישה ל 65. בינתיים עברו 100 שנה , אנחנו בדרך לחזור לגיל פרישה  70 ועוד היד נטויה.

העולם המערבי מעניק לנו תוחלת חיים גבוהה לצד שיפור משמעותי באיכות ונוחות החיים. אנשים  חיים יותר, עובדים קשה יותר ומצפים לרווחה אישית וכלכלית בשלב כזה או אחר של חייהם. הדבר המאיים ביותר על קידמה זו היא הפנסיה ההולכת ומתמעטת של רובנו , בעיקר הדור הצעיר יותר. אם בעבר פנסיונר היה "נהנה" מ 7-8  שנות חיים לאחר הפנסיה, היום תוחלת החיים היא כ 15-18 שנה ויותר! הציפיה בקרב העתידנים היא לשנות חיים ארוכות עוד יותר עם פיתוח תרופות חדשות למחלות המאה.

מערכת הפנסיה בישראל הפכה מזמן להיות מערכת סגורה. רוב הנטל נופל על כתפי החוסך. הממשלה מעבירה אט אט את האחריות לכל הסיכונים אל העובד. סיכונים כמו תוחלת חיים ארוכה, תשלומי מס גבוהים וסביבת ריבית נמוכה אינם ניתנים למחיקה במחי יד. יש צורך לתכנן ולהתכונן .

וזה בדיוק הסיבה שהקמנו את  פרישה פלוס סוכנות לביטוח ( 2015 ) בע"מ .

החברה הוקמה מתוך הבנה שנושא הפרישה עובר מהפכה ממש כאן לנגד עינינו ואינו מקבל את הדגשים הראויים בקרב אזרחי המדינה ובצפון הארץ בפרט. על מנת להגיע מוכן לגיל פרישה יש צורך לבצע החלטות ומהלכים רבים לאורך כל החיים , החל משלבי התעסוקה הראשונים וכלה בפרישה  עצמה ולאחריה. אמנם בישראל קיימת מערכת פנסיה מסודרת יחסית בדמות פנסיית חובה, אך מי שיסמוך אך ורק עליה ימצא את עצמו בבעיה בשנות הפרישה הרבות המחכות לו. חשוב ביותר להיות ממוקד מטרה ולבחון מעת לעת את היכולת שלנו לפרוש בכבוד. כך למשל מעבר בין עבודות מהווה כיום מוקד קבלת החלטות משמעותי שלא מקבל את המקום הראוי לו בתכנון נכון. עובד שמסיים עבודה, לרוב , אינו מתייחס לנקודה כאל קריטית דיה ועלול לקבל החלטות לא נכונות כלאחר יד.

קשת ההתלבטויות הרחבה מה לעשות , מתי  ובאיזה אופן הפכה להיות רחבה ומשמעותית כשבדרך יש כאמור שדות מוקשים לא קטנים.

פרישה פלוס היא סוכנות ביטוח שמתכננת את הפרישה עבור לקוחותיה במובן הרחב של המילה. תהליך תכנון הפרישה המלא כולל מיפוי מלא של הנכסים הפיננסיים והפנסיוניים, ביצוע אופטימיזציה של מיסוי, בניית תקציב מתמשך של הון וקצבה  , ניהול סיכוני השקעות, מסלולי הורשה , תכנון מס אישי ועוד.

החברה שמה לה למטרה להעלות את המודעות לנושא הפרישה והצורך להתכונן לה כראוי . הבנתנו הבסיסית היא כי לא ניתן לתכנן את העתיד באופן אופטימלי אלא א"כ המתכנן הוא אובייקטיבי לחלוטין מכל שיקול רווח. לכן, פרישה פלוס אינה מתוגמלת בשום צורה ואופן משום גורם למעט הלקוח.

בהזדמנות זו ברצוני לאחל לך שנה טובה ומאושרת,

בני שריד – רו"ח 


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.